Page 7 of 8

Re: Connectivity problems (again)

Posted: Mon May 04, 2020 8:39 am
by Dbug
I updated the block list, will see if that changes anything.

Re: Connectivity problems (again)

Posted: Mon May 04, 2020 10:24 am
by HigashiJun
No changes here...

Re: Connectivity problems (again)

Posted: Mon May 04, 2020 10:57 am
by Chema
Everything seems fine :)

Re: Connectivity problems (again)

Posted: Mon May 04, 2020 5:50 pm
by mikeb
245 guests at the top level board, but everything running ok right now, thanks!

Re: Connectivity problems (again)

Posted: Tue May 05, 2020 12:56 am
by HigashiJun
Situation has improved here, but still some glitches...

Re: Connectivity problems (again)

Posted: Tue May 05, 2020 9:57 am
by Symoon
More than 50% of my clicks end in timeouts here :-/

Re: Connectivity problems (again)

Posted: Tue May 05, 2020 2:28 pm
by Dbug
I restarted the server - hopefully that will help -
(There are a few updates to install, I'll do that tomorrow morning.)

Re: Connectivity problems (again)

Posted: Wed May 06, 2020 2:59 am
by HigashiJun
Seems better now.

I don't have to click 3~5 times to open a post, but when clicked, takes longer to open.

Re: Connectivity problems (again)

Posted: Wed May 06, 2020 6:49 am
by Dbug
I added that to my .htaccess, will see if that helps:
#
# Chinese bots filter
# https://www.johnlarge.co.uk/blocking-ag ... pers-bots/
#
RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} Mb2345Browser|LieBaoFast|zh-CN|MicroMessenger|zh_CN|Kinza|Datanyze|serpstatbot|spaziodati|OPPO\sA33|AspiegelBot [NC]
RewriteRule ^ - [F,L]

Re: Connectivity problems (again)

Posted: Wed May 06, 2020 7:11 am
by HigashiJun
Everything seems OK now...

Thank you Dbug !

Re: Connectivity problems (again)

Posted: Wed May 06, 2020 9:29 am
by Dbug
In total there are 22 users online :: 1 registered, 1 hidden and 20 guests (based on users active over the past 5 minutes)
Most users ever online was 351 on 22 Jan 2020 09:34 pm
That seems better than the usual!

Re: Connectivity problems (again)

Posted: Wed May 06, 2020 10:20 pm
by mikeb
Sorry -- it's back to painfully wading through treacle again -- only 22 guests shown, but timing out all over the place, hard to preview/post or even read threads.

Re: Connectivity problems (again)

Posted: Wed May 06, 2020 10:35 pm
by Chema
Same here... :(

Re: Connectivity problems (again)

Posted: Thu May 07, 2020 3:28 am
by HigashiJun
Yes, the problem is back... :(

Re: Connectivity problems (again)

Posted: Thu May 07, 2020 6:34 am
by Dbug
Ok, so we know that it's probably not directly related to the high number of connections, I checked the software and hardware, the SSD is new as well, and when I run SpeedTest on my internet line I get a proper 256/257Mbps, so it's not a speed/bandwidth issue either, so my next candidate is routing errors at my ISP level.

Could you guys try two things:
- First a long ping to defence-force.org to see the average/min/max roundtrip and number of errors/packetloss (on windows you can do ping -t defence-force.org)
- Then run a traceroute/tracert from your machines to defence-force.org to see if there are anything weird, like both when it works fine and when it fails.