Page 2 of 2

Re: Progress bar loading

Posted: Sun Sep 03, 2017 2:11 pm
by Symoon
There it is :)
Displaying "!" if a loaded block has parity errors

Re: Progress bar loading

Posted: Sun Sep 03, 2017 3:04 pm
by Chema
Great! Good work Symoon!!

Re: Progress bar loading

Posted: Sun Sep 03, 2017 8:06 pm
by Steve M
Symoon wrote:
Fri Sep 01, 2017 11:47 pm
Feedback appreciated. For instance, do we really need the start/end boundaries? Their management takes about 12% of the code - nothing wrong with this version, but it could be saved for further ones.
Great stuff - downloading now. I think you need an end boundary so you can see how much progress has been made. Otherwise how can you tell what progress has been made?

Re: Progress bar loading

Posted: Sun Sep 03, 2017 9:03 pm
by Symoon
You're quite right Steve... I could get rid of the start one, but not the end one.
I realised that, in the worst case, I could load a 1st program that displays them, then crush this code (18 bytes, that are only run once) by loading a 2nd program that holds the progress bar code. It would only be a bit longer to load, time that could be shortened by reducing the synchro of the 2nd program so the user doesn't have to wait for too long.

But so far so good, no need for this ;)

Re: Progress bar loading

Posted: Fri Feb 02, 2018 11:48 pm
by Symoon
New update: Progress v1.3 doesn't crash anymore with ROM 1.0... Don't dream, you won't see the loading bar on Oric-1 (impossible with the way the tape routines are coded in ROM).

But you can now put Progress before any recording: on Atmos you will see the loading bar, while on Oric-1 the program will load as usual.
I think it's the final version!

Don't forget it can be useful on Atmos:
1- helps being cool while loading
2- allows to see live the quality (or lack of) of the tape loading, without having to wait for the whole program to load before seeing you didn't set the sound volume correctly... :lol:

Re: Progress bar loading

Posted: Sat Feb 03, 2018 11:19 am
by iss
Well done!
Attached is the source compatible with XA (OSDK).

Re: Progress bar loading

Posted: Sat Feb 03, 2018 11:37 am
by Symoon
Hey, thanks ISS for your help in making my messy programming more standard ;)
And sorry to everyone for my lack of motivation to learn coding properly...

Re: Progress bar loading

Posted: Sun Feb 04, 2018 1:42 pm
by ibisum
This is an awesome little tool, and my only thought is how to set up Oricutron so it just loads it every time, so its standard on every .TAP load in my rig ..

Re: Progress bar loading

Posted: Mon Feb 05, 2018 1:02 am
by Symoon
Thanks ;)
Dom suggested the idea of making a ROM adding this. Why not, but what should be removed from ROM 1.1 to add the code?